• HBC seizoensstart

 • Door de coronatijd is het vorige seizoen abrupt ten einde gekomen. Toen de eerste berichten over het weer toestaan van fysieke sportcontact in het nieuws kwamen heeft een deel van HBC de koppen bij elkaar gestoken en is het idee ontstaan van de SummerTraningen. Zes weken lang was er voor de leden van HBC de mogelijkheid om te komen trainen op de woensdag middag. Dit is een voorproefje voor aankomend seizoen.


  Tussen de vakantiedagen door hebben we gewerkt aan aanvallen, verdedigen en tactisch nadenken. Op sommige vlakken was er in het begin nog wel enig verschil tussen de coaches en de spelers. Er moest tenslotte flink gewerkt worden. De laatste week zelfs tijdens de verschrikkelijke hittegolf van 2020. Maar we hebben het overleefd. En we zijn als basketballers en coaches naar elkaar toe gegroeid. Het is ons hopelijk ook gelukt om de kids allemaal persoonlijke tips te geven om te groeien als basketballer. Belangrijke vaardigheden waar we aan gewerkt hebben: Dribbel start: de closed en open step. Balvaardigheid: Ball you men en je mannetje passeren door de goede passeerbeweging te maken.

  Aankomend seizoen gaan we met de u12, u14 en u16 verder om ons te verbeteren op basketbalgebied. De coaches van de teams gaan samen met de Technische commissie o.l.v. Coach Elmo en Coach Mike elke donderdag aan de slag. De kids die de summertrainingen mee hebben gemaakt hebben een voorsprong in week een. We hopen dan ook dat ze kunnen helpen om hun teamgenootjes ook zo snel mogelijk op een hoger niveau te krijgen zodat we in de competitie goed basketbal kunnen laten zien.

   

  Namens alle trainers en coaches,

   

  Coach Mike