• Alle info voor nieuwe leden

  Op deze pagina verzamelen we alle handige informatie voor (toekomstige) nieuwe leden. Hier zie je in één oogopslag wat het betekent om bij HBC te basketballen.

  Leeftijdsgroepen
  HBC heeft verschillende basketbalteams, ingedeeld op basis van leeftijdsgroepen van 2 jaar. Kinderen jonger dan 10 jaar spelen in de U10 (Under/onder 10), kinderen jonger dan 12 jaar in de U12, enzovoorts. Je speelt in een leeftijdscategorie zolang je tot en met het einde van het speelseizoen de leeftijdsgrens niet overschrijd. Het geboortejaar is hierin bepalend. 
  Onze jeugdteams zijn gemengd, wat betekent dat jongens en meisjes gezamenlijk spelen.

  Voor de U10 is er een speciale Basketball'sCool training, waar kinderen tussen 5 en 12 jaar kennis kunnen maken met basketbal. Onder begeleiding van ervaren trainers leren ze op een leuke en speelse manier de basis van het basketballen.
  De overige basketbalteams zijn hier te vinden.

  Aanmelden bij HBC
  Op de website is er een aparte pagina voor aanmeldingen.
  Niet elk team heeft helaas ruimte voor extra leden. Momenteel is er nog geen overzicht op de website van de teambeschikbaarheid. Wil je een actueel inzicht, neem hiervoor dan contact op met de technische commissie.

  Trainingen
  Iedereen traint minimaal 1 keer per week. Vanaf de U14 trainen alle teams 2 keer per week, behalve de recreanten die 1 of 2 keer per week trainen, afhankelijk van het schema. Alle trainingen vinden plaats op de avonden van dinsdag en/of donderdag. Het huidige trainingsschema is te vinden op de trainingenpagina.

  Wedstrijden
  Vanaf de U12 worden officiële NBB-wedstrijden gespeeld. Aanwezigheid tijdens wedstrijden wordt verwacht, afzeggingen zijn niet wenselijk. Wedstrijden vinden (bijna altijd) in het weekend plaats, op zaterdag en/of zondag, met variabele aanvangstijden. Bekijk het wedstrijdprogramma van het huidige seizoen om een indruk te krijgen wat de wedstrijdtijden zijn.

  Wedstrijd Basketball-app
  Alle wedstrijdinformatie is beschikbaar in de officiële basketball-app, te downloaden voor iPhone en Android. In de app kun je zien waar en tegen wie er wordt gespeeld. Je kunt je aan- en afwezigheid doorgeven en informatie over vervoer bij uitwedstrijden terugvinden. Meer details zijn te vinden op de basketball-app pagina.

  Wedstrijdkleding
  HBC biedt kosteloos (inbegrepen in contributie) wedstrijdkleding aan voor leden die aan wedstrijden deelnemen. Zie ook de clubkledingpagina voor meer informatie.

  Vervoer
  Ouders worden gevraagd te helpen met vervoer naar uitwedstrijden. Door lid te worden, ga je ermee akkoord af en toe te rijden. Als dit niet mogelijk is, dien je zelf voor passend vervoer te zorgen.

  Speelseizoen
  De competitie loopt van half september tot de kerstperiode (winterstop) en vervolgens vanaf het nieuwe jaar tot april. Trainingen sluiten hierop aan en beginnen en eindigen enkele weken eerder of later.

  Contributie
  Alle informatie over contributie is te vinden op de contributiepagina.

  Spelregelbewijs
  De Nederlandse Basketball Bond (NBB) verplicht dat alle basketballers van 14 tot 24 jaar het spelregelbewijs behalen. Dit betekent dat spelers in deze leeftijdsgroep bekend moeten zijn met de spelregels en deze goed moeten kunnen toepassen tijdens wedstrijden. Meer details zijn te vinden op de spelregelbewijs pagina

  Vrijwilligersdiensten
  De bar van HBC wordt bemand door Heerhugowaard Sport N.V. Dat betekent automatisch dat ouders bij HBC geen bardiensten draaien en ook geen andere verplichte taken hoeven uit te voeren. Net als elke andere club functioneert HBC niet zonder vrijwilligers. Wil je als vrijwilliger aan de slag bij HBC, heel graag! Zie hiervoor onze pagina met vacatures voor vrijwilligers.
  Clubleden van 12 jaar en ouder moeten wel enkele taken uitvoeren. Het begint met af en toe tafelen, en kan met de jaren uitgebreid worden tot scheidsrechter. Zie hiervoor ook de pagina met taken clubleden.

  Veilig sporten
  HBC hanteert een veilig sportklimaat. Meer informatie hierover is te vinden op de website van het NOC*NSF. Elke HBC-trainer/coach heeft een VOG-verklaring van Justis (Ministerie van Justitie en Veiligheid).