• Start seizoen 24/25: Wat je moet weten

 • HBC is op de achtergrond alweer druk bezig met het seizoen 2024/2025.

  Zoals je misschien al hebt gezien, staan de trainingstijden van komend seizoen op de site. Elk wedstrijdspelend team traint komend seizoen twee keer per week.

  Op basis van je geboortejaar weet je in welk team je komend seizoen speelt:

  • 2013 en 2014: U12
  • 2011 en 2012: U14 *
  • 2009 en 2010: U16 *
  • 2007 en 2008: U18
  • 2005 en 2006: U20
  • 2004 en daarvoor: Heren1 of recreanten

  Voor de categorieën U14 en U16 zijn er twee teams per categorie. Om te bepalen of je in het A of B-team komt, zijn er aan het begin van het seizoen selectietrainingen. Op deze manier delen wij iedereen in op zijn eigen niveau.

  Spelregelbewijs
  Basketball vereist goede kennis van de spelregels. Het spelregelbewijs vergroot begrip voor scheidsrechtersbeslissingen en maakt de sport leuker en veiliger. De bond verplicht spelende leden tussen 14-24 jaar om dit bewijs te hebben.

  Het is dus nodig wedstrijdspelende leden, tussen de 13 en 24 jaar, voor de start van het wedstrijdseizoen het spelregelbewijs halen. Zonder spelregelbewijs mag je helaas niet meedoen aan wedstrijden.

  Alle spelende leden van 13 jaar en ouder hebben automatisch toegang tot de leeromgeving van de bond waarin het spelregelbewijs behaald kan worden. Ook niet spelende leden, of leden die jonger zijn dan 13 jaar, kunnen door de ledenadministratie van HBC vrijwillig aangemeld worden. Hoe beter je de regels kent, hoe leuker de sport wordt.

  Heb je problemen met het behalen van de cursus en wil je hulp? Geef dit dan door aan je trainer/coach en bespreek de mogelijkheden.

  Heb je geen uitnodiging voor de cursus ontvangen? Neem dan contact op met de ledenadministratie.

  Tafelen
  HBC verwacht dat iedereen bijdraagt aan het tafelen. We helpen je graag om te leren hoe dit werkt. Daarom organiseren we in september een tafel-cursus (tijdregistratie en scores/fouten bijhouden).

  Iedereen vanaf de U14 die de cursus nog niet heeft gevolgd nodigen we uit. Ook ouders die dit graag willen leren mogen deelnemen. Geef dit dan door aan de trainer/coach of stuur een mail naar de voorzitter.

  Fluiten
  We starten het seizoen met een verplichte fluitcursus (scheidsrechter). Alle leden vanaf de U16 die de cursus nog niet hebben doorlopen moeten deelnemen. Ook leden die een opfrissing nodig hebben, volgen deze cursus.