• Taken clubleden

  Ieder clublid vanaf 12 jaar draagt bij aan één of meerdere taken. De jongste jeugd begint met tafelen (tijdregistratie en verloop wedstrijd vastleggen). Naarmate de jeugd ouder wordt kan de opleiding tot scheidsrechter doorlopen worden. Superleuk toch!?

  Tafelen
  Bij iedere wedstrijd zijn ten minste twee tafelaars nodig: één persoon om te klokken, en één persoon om de scores en fouten bij te houden op een tablet. Bij de landelijke wedstrijden is daarnaast zelfs nog een derde persoon nodig voor de 24-secondenklok.

  Ieder clublid vanaf 12 jaar wordt ingedeeld om te tafelen. 
  Het is allemaal niet heel moeilijk, maar je moet het natuurlijk wel even weten. Je wordt begeleid in het bekwaam raken van deze taak en er is altijd iemand in de zaal aanwezig waar je vragen aan kunt stellen.

  En als je je alvast wilt voorbereiden, zijn er instructiefilmpjes te vinden op het internet, zoals deze instructie.

  Scheidsrechter
  Vanaf de leeftijd van 15 jaar heeft elk lid de mogelijkheid om zijn of haar scheidsrechterdiploma te halen en gedurende het seizoen meerdere keren als scheidsrechter op te treden. Ons doel is om één keer per seizoen nieuwe scheidsrechters op te leiden. De planning van scheidsrechters wordt verzorgd door de technische commissie.

  Als je het scheidrechterdiploma op zak hebt kun je vooraf je voorkeur aangeven voor een specifieke wedstrijddag, en we proberen natuurlijk zoveel mogelijk rekening te houden met je eigen wedstrijdschema.

  Heb je interesse om scheidsrechter te worden? Meld je dan aan bij de technische commissie.

  Wil je meer leren over hoe je een scheidsrechter wordt? Neem dan een kijkje op onze pagina met instructievideo's voor scheidsrechters.

  Tip: hier vind je een overzicht van alle signalen die een scheidsrechter kan geven.

  Extra hulp gezocht
  Onze vereniging kan niet zonder vrijwilligers. HBC is dan ook altijd op zoek naar vrijwilligers die willen helpen om de club de leukste, gezelligste en mooiste basketbalvereniging van Nederland te maken.

  Hoe meer mensen helpen, hoe beter de taken verdeeld worden en hoe soepeler we alles kunnen laten verlopen voor de spelers, de scheidsrechters, de bezoekende teams en uiteraard de supporters. Uiteraard houden we rekening met ieders privéleven, dus ook als je niet iedere week kan helpen. Je kunt gewoon doorgeven wanneer je wel kan of niet kan.
  Op de vacatures pagina is een overzicht met vrijwilligersfuncties.

  Heb je interesse in vrijwilligersfuncties of wil je meer weten over wat je zou kunnen doen voor HBC? Stuur dan een email naar de voorzitter van HBC. Zie hiervoor de contactpagina voor de actuele contactgegevens.